Hengittävä puhallusvilla
 

Fiksu eristää talonsa huolella, koska energiatehokkuus säästää luontoa ja kukkaroa.

Hyvä lämmöneriste on monen tekijän kokonaisuus:

- Pieni lämmönjohtavuus,
- pieni ilmanläpäisevyys,
- suuri ominaislämpökapasiteetti

ovat Ekocellin ominaisuuksia, jotka luovat hyvän perustan lämpötekniselle toimivuudelle. Hyvin eristetty talo on tasalämpöinen, vedoton ja hyvä sisäilmaltaan. Ekocell mukautuu vallitseviin olosuhteisiin pitäen asumisviihtyisyyden miellyttävänä - arjen luksusta, jota on helppo arvostaa!

Dynaamisesti toimivat rakenteet
Ekocell on hygroskooppinen eli hengittävä eristemateriaali, joten kosteuden tiivistymistä rakenteisiin ei tarvitse pelätä, kunhan huolehtii rakenteen riittävästä ilmatiiveydestä. Muoveja ei välttämättä tarvita, rakennuspahvi riittää ilmatiiviiseen rakentamiseen. Rakenne pystyy tasapainottamaan sisäilman kosteusvaihteluja sekä sisään että ulospäin parantaen asumisviihtyvyyttä.  Kosteusteknisesti toimiva rakenne ehkäisee myös biologisten vaurioiden syntymistä - rakenne imee ja luovuttaa kosteutta aivan kuten puukin.

Turvallinen asua
Ekocell on valmistettu lajitellusta keräyspaperista kuiduttamalla. Kuidutuksen yhteydessä tuotteeseen lisätään paloestoaineita. Yhdessä erinomaisen ilmatiiveyden ansiosta Ekocell kestää korkeitakin palolämpötiloja menettämättä tilavuuttaan. Se ei sula, vaan palaa hitaasti kytemällä 1-2 mm minuutissa. Ilmatiiveys estää palon leviämistä tehokkaasti. Nämä ominaisuudet parantavat merkittävästi rakennuksen toiminnallista paloturvallisuutta, eli lisäävät aikaa pelastautua palotilanteessa rakennuksesta. Tutkimusten mukaan (Canada Research Institute 94) selluvilla tuo seinärakenteeseen jopa 84 minuuttia lisää palon kestoa.

Ekologisesti kestävä
Ekocell on tuulivoimalla valmistettu kierrätystuote, joka säästää lämmitysenergiaa ja pienentää näin kasvihuonekaasupäästöjä. Puupohjaisena tuotteena se on myös hiilivarasto, eli sellukuituun varastoitunut hiilidioksidi on pois lämmittämästä ilmakehää koko tuotteen elinkaaren ajan. Elinkaaren lopussa Ekocell on helposti kierrätettävissä tai muutettavissa takaisin energiaksi.

Puhallusasennus palvelutuotteena
Ekocell asennetaan kohteeseen puhaltamalla. Irtokuituinen eriste täyttää eristettävän tilan saumattomasti - lopputulos on paras mahdollinen. Puhallusasennus on helppo, nopea ja nykyaikainen tapa eristää rakennus tehokkaasti ja kestävästi. Kysy lisää lähimmältä Ekocell-ammattilaiseltasi.

Käyttökohteet:
- Yläpohjat
- Ulko- ja väliseinät
- Ala- ja välipohjat